Тернополянка у незвичний спосіб зібрала гроші на ремонт центру стерилізації тварин

7 Лютого 2017 16:58

25 січня на своїй сторінці у мережі Facebook відома тернопільська бізнес-тренер, а за сумісництвом і волонтер організації «Ноїв ковчег» Олена Дейнека оголосила про бажання відзначити свій головний день у незвичному форматі. Жінка попросила подарувати їй 10 гривень. Для цього створила подію «Запросіть мене на каву на мій День народження».

Фото із соцмережі

Гроші пані Олені насправді були потрібні не на каву, а на ремонт центру тимчасової перетримки стерилізованих тварин, що у Дичкові під Тернополем. Вже за 2 тижні на її банківську картку надійшло 25000 замість потрібних 20-ти.

– Взагалі не сподівалась на це, тому більше ніж за місяць почала кампанію зі збору грошей. А зараз “на ходу” планується наступний проект – закупка необхідного інвентаря та інструментів для операційної, – каже Олена Дейнека.

Волонтерка оперативно написала звернення до міського голови, знайшла підрядника, закупила будівельні матеріали і готова розпочати роботи. Тут планують утеплити операційну та приміщення, де утримують собак після стерилізації. Зараз слово за Тернопільською міською радою. Через несплату боргу Центр стерилізації без електропостачання.

– Будівельні матеріали вже у Дичкові. І якщо завтра львівська залізниця дасть світло у центр, то ремонтні роботи можна буде розпочинати. Будівельники планують завершити все на початку наступного тижня. Формальний процес може тривати і довше, проте це не страшно. Мені у цьому питання важливо просто зафіксувати усі кроки юридично – і з міською радою, і з будкомпанією. Останні налаштовані на прозору роботу, нададуть усі чеки, підпишуть договір – все як потрібно, – повідомила Олена Дейнека в коментарі «Рідному Тернопіллю».

Про усі свої кроки небайдужа тернополянка інформує на своїй сторінці у Facebook. Звітує про отримані пожертви і не забуває дякувати усім, хто долучається до акції. А це люди з усього світу.

Тим часом акція триває до 22 лютого. Якщо на карту ПриватБанку № 5168 7556 1953 4858 з позначкою відправника та вказанням “благодійний внесок” продовжать надходити кошти, то вдасться придбати ще й мінімально необхідний інвентар та інструменти в оновлену операційну.

 

Наталка Колтун, Рідне Тернопілля