Тернопільські випускники отримають книгу в подарунок до атестата

22 Червня 2017 16:33
Друге видання «Заповіту» Патріарха Йосифа Сліпого

Терен

Друге видання «Заповіту» Патріарха Йосифа Сліпого підготували на Тернопіллі для того, щоби вручити цей духовний дороговказ кожному цьогорічному випускнику.

Про це йшлося перед початком засідання колегії управління освіти і науки Тернопільської обласної держадміністрації сьогодні, 20 червня. Перед учасниками наради виступив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Теодор Мартинюк.

У 2017-му загальноосвітні навчальні заклади краю закінчують майже 4800 учнів. Невеличке видання «Заповіту» уже передали кожному начальнику відділу освіти у районах краю, представникам об’єднаних територіальних громад і обласних комунальних установ. Тож усі випускники незабаром отримають примірники брошури разом із атестатом.

– Цю акцію ми запроваджуємо, аби діти дізналися більше про цю видатну постать, – пояснює заступник начальника обласного управління освіти і науки Анна Зварич, – а також на підтримку Постанови Верховної Ради  «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2017 році» і рішення сесії обласної ради.  Адже 2017-й на Тернопільщині проголосили Роком Патріарха Йосифа Сліпого.

Про те, що «Заповіт» є однією із найдостойніших книг Йосифа Сліпого і виданням, дуже важливим для кожного українця, присутнім розповів єпископ-помічник Теодор Мартинюк.  “Як відомо, Патріарх провів у в’язницях і засланні 18 років, – каже отець. – Коли він дивом був визволений і виїхав до Риму, то протягом багатьох років працював над розвитком української освіти. Зокрема, у Римі заклав основи Католицького університету, де діяли різні факультети, а не лише богословський. Адже Патріарх вважав, що незалежність України можна здобути лише тоді, коли кожен українець буде освіченим і свідомим того, ким він є.ю із найдостойніших книг Йосифа Сліпого і виданням, дуже важливим для кожного українця.

Джерело: Терен