Тернопільський дитсадок отримав золоту медаль

25 Червня 2017 16:39

Фото з мережі інтернет

Фахівці дошкільної освіти із Тернопільщини постійно перемагають у престижних конкурсах та виставках. Попри проблеми, що нині лихоманять усю освітянську галузь, наші педагоги і вихователі доводять – вони готові до змін та інновацій.

Про це під час засідання колегії управління освіти і науки Тернопільської обласної держадміністрації розповіла головний спеціаліст обласного управління освіти і науки Надія Голод.

На Міжнародній виставці “Сучасні заклади освіти”, що проходила у Києві, Тернопільський дошкільний навчальний заклад (ДНЗ) № 6 у номінації “Розробка і впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес” виборов призове місце і отримав нагороду Академії педагогічних наук України – золоту медаль.

Також дипломом лауреата Всеукраїнського огляду-конкурсу досвіду роботи управлінь освіти і дошкільних навчальних закладів із питань організації розвитку дошкільної освіти нагородили начальника відділу із питань освіти, молоді і спорту Заліщицької районної держадміністрації Надію Підгреб’я, – додає пані Голод. – А премією Верховної Ради нагородили Оксану Сторожук – вихователя Чайчинецького дошкільного навчального закладу “Барвінок” Лановецького району.

Окрім того, Віра Бегма,  вихователь дошкільного навчального закладу № 9 “Золотий ключик” (Чортків), нагороджена грамотою Міністерства освіти і науки за перемогу у Всеукраїнському фестивалі-огляді “Калейдоскоп педагогічних ідей з екологічного виховання дошкільників”.
– У наших садочках активно впроваджують вивчення іноземної мови, щоправда, як гурткову роботу, – каже Надія Голод. – І наші викладачі іноземної також уже мають відзнаки. Так, учитель англійської мови – керівник гуртка англійської мови ДНЗ №3 “Веселка”, що у Чорткові, Ірина Покатаєва стала переможцем Всеукраїнського фестивалю-огляду кращого досвіду роботи із навчання англійської мови у ДНЗ.
Реформа має стартувати загалом в Україні із 1 вересня 2018 року. Утім, певну кількість закладів визначать як пілотні, а тому там зміни спробують впроваджувати завчасно. Буде кілька таких новітніх ДНЗ і на Тернопіллі.

Джерело: Терен