На Тернопіллі цьогоріч планують відкрити щонайменше десять дитсадків

4 Липня 2017 10:33

Фото: Тернополяни

На Тернопільщині урочисто відкрили ще один дитсадок. Тут,  у селі Жабиня Зборівського району,  навчатимуться 30 дошкільнят.  Сам дитсадок відкрили у повністю відремонтованому приміщенні старого садочка за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального розвитку та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Приміщення дитячого садочка розраховане на одну різновікову групу. У ньому облаштовано та естетично оформлено ігрову кімнату, спальню, роздягальню, спортивно-музичну залу. Встановлений також санвузол та кухня.

– Важливо, щоб люди усвідомлювали не тільки те, що потрібно в когось просити кошти, а й самим долучалися до того, аби шукати відповідні можливості, в тому числі, й фінансові для ремонту школи, садочка, дороги. Торік ми відкрили кілька садочків на території області, які стали функціональними. Цього ж року лише по лінії ДФРР плануємо ще близько 10 садочків. І це, власне, буде одним із найкращих показників з точки зору розвитку соціальної інфраструктури на території Тернопільської області, – зазначив під час свята з нагоди відкриття дитсадка голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За його словами, наступний рік в області буде ключовим з точки зору залучення коштів місцевих бюджетів. Частка співфінансування по Фонду Регіонального розвитку складатиме 30%.