Новий туристичний проект для Тернопільщини – з акцентом на Дністер (Відео)

14 Липня 2017 10:03

Фото з мережі інтернет

На Тернопіллі розробляють масштабний туристичний проект «Тернопільщині Дністрова», який об’єднає визначні місця краю і його головну перлину – Дністровський каньйон. 

–  Тернопільщина є надзвичайним історичним та туристичним краєм, на сьогоднішній день у нашій області знаходить дві третині замків усієї України. На Тернопільщині знаходяться два духовні центри, православний та греко-католицький. У нас проходить багато фольклорно-мистецьких фестивалів і саме влітку, коли можна поєднати цей туризм зі сплавом, відвіданням історичних місць і це було би популяризацією області не тільки на рівні України, але й з-за кордону, – переконаний голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

До обговорення проекту запросили районну та місцеву владу. На думку очільника облради, старт проекту не просто розповість Україні про Тернопільщину, але й приведе в райони і села прибутки, забезпечить надходження до місцевих бюджетів та створить нові робочі місця.

– Дано розпорядження КП «Обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр», аби вони напрацювали координацію з усіма громадами, головами сільських рад, з активними мешканцями сіл, з бізнесом, щоб ми зрозуміли, що вони можуть зробити на місцях, а якої допомоги потрібно від районної влади і від Тернопільської обласної ради. Ми розуміємо, що це є своєрідний бізнес, якщо ми залучимо усіх зацікавлених – отримаємо хороший проект, – наголосив голова.

Важливим позитивом в реалізації цього проекту вважає Віктор Овчарук і облаштування інфраструктури. Навіть встановлення сміттєвих баків дозволить врятувати водойму від засмічення, а окультурення місць для зупинок – створить комфорт. Окрім того, місцеві підприємці зможуть налагодити організацію харчування, продажу необхідних товарів і обладнання на місцях зупинок туристів, що знову ж таки дасть дохід.

Джерело: ТеНьюз