Документи щодо лікування тернопільського хлопчика, який помер у львівській лікарні, дійшли до Президента

19 Липня 2017 19:03

Фото з мережі інтернет

Батько 12-річного хлопчика Романа Кулака, який 21 червня помер від кишкової непрохідності, 13 липня передав пакет документів власного розслідування перебігу лікування дитини у Жидачівській районній лікарні Львівської області особисто Президентові України Петру Порошенкові під час його візиту на Тернопільщину. Батько має тверде переконання: дитина загинула внаслідок непрофесіоналізму й халатності лікарів, і дарувати таку жахливу помилку він не збирається. Також він звернувся у Прокуратуру Львівської області та у Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Володимир Кулак підтвердив у телефонній розмові з кореспондентом ІА ZIK, що особисто передав документи Петрові Порошенкові.

«Я сьогодні (13 липня) передав пакет документів та звернення по даній трагедії моєї сім’ї Президенту України, він був сьогодні в Тернополі, вдалось з ним поговорити», – розповів батько Володимира.

Як відомо, 13 липня Петро Порошенко перебував з робочим візитом на Тернопіллі, де взяв участь у відкритті діагностичного корпусу лікарні. Саме тоді пану Роману, який проживає у Тернополі, вдалося передати пакет документів протокольній службі Президента. З Порошенком після цього він мав коротку розмову особисто.

Чи буде ця справа скерована на розслідування в органи Нацполіції, також не відомо, адже випадок складний і має свою специфіку. Він потребує ряду ґрунтовних експертиз, які повноважений проводити обласний департамент охорони здоров’я. Куратором розслідування буде прокуратура, яка, очевидно, і буде оголошувати про етапи слідства.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч з 20 на 21 червня. Як розповідає батько, хлопчик перебував на канікулах у бабці у селі Мазурівка Жидачівського району. Ще звечора його забрала швидка і відвезла в Жидачівську районну лікарню з сильними болями в животі. Спочатку лікарі діагностували тепловий удар, потім – харчове отруєння, гіпертонію, виразку шлунку, згодом все списували на нерви і навіть симуляцію. Батько розповідає, «коли горе-лікарі спохватились і почали збирати хворого в ОХМАТДИТ, то виявилось, що потрібно гроші на пальне для швидкої». А час ішов невблаганно… Лікарі у Львові не змогли зрозуміти, чому з яскраво вираженими симптомами кишкової непрохідності їх колеги у Жидачеві не везли дитину терміново у спеціалізовану клініку, чому не викликали спецавтомобіль і чому призначали ліки, які лише погіршували ситуацію?

«Мені вже сина не вернеш, навіть якщо рішенням суду тих «медиків» Жидачівської районної лікарні розстріляти, мені важливо, щоб отакі «лікарі», дилетанти безвідповідальні не мали шансів когось лікувати і калічити та вбивати, бо якщо не знаєш – відправляй відразу у Львів, або хоча б проконсультуйся з досвідченішими лікарями, я хочу, щоб такі концтабірні «лікарі» більше не мали шансів працювати у лікарнях України, щоб не питали у хворого, чи маєте гроші на заправку швидкої до Львова, як питали у нас!!!», – написав батько Володимира у соцмережах.

Зараз він вимагає справедливого покарання лікарям та наполягає на необхідності медичної реформи, щоби «ситуація змінилась раз і назавжди і за совкову медицину не довелося платити життям дітей».

Джерело: ZIK