Як діє програма “Доступні ліки” на Тернопільщині

1 Серпня 2017 12:03

З 1 квітня 2017 року в Україні почала діяти Урядова програма «Доступні ліки». За цей час на Тернопільщині, згідно з останньої інформацією, до програми приєдналися 260 аптек, виписано 188 тисяч рецептів на суму 4,6 млн. грн. Про це стало відомо під час засідання чергової колегії Тернопільської обласної державної адміністрації.

Як зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, дані показники є одними із найкращих в Україні. Утім, все-таки, за словами очільника області, потрібно збільшити кількість аптек, які будуть задіяні у цій програмі. Адже для того, щоб компенсувати різницю на придбання лікарських засобів є достатній ресурс.

«Постановою Кабінету Міністрів на програму «Доступні ліки» на Тернопільську область було виділено 13,7 млн. грн. Таким чином, потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою могли покращити свій стан здоров’я за допомогою дії Урядової програми й могли отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою», – зауважив Степан Барна.

Нагадаємо, детальніше з усіх питань щодо реалізації програми «Доступні ліки» можна звертатися на урядову гарячу лінію 15-45 або ж на гарячу лінію управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА за номером телефону – (0352) 52-10-71.

Джерело: Голос