Нелегку працю активістів, які допомагають евакуювати тіла загиблих військових, гідно оцінили на Тернопільщині

2 Серпня 2017 19:03

Фото: Місцевий час

Тернополян, які беруть активну участь у гуманітарному проекті Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”, відзначив грамотами голова обласної державної адміністрації С.Барна.

За словами Степана Барни, люди, яких сьогодні нагородили – сильні духом, не опускають руки та активно допомагають військовослужбовцям, підтримують їхній бойовий дух.  “Дякуємо за вашу активну громадську позицію, за те, що підтримуєте Українську армію та бойовий дух воїнів на Сході України”, – наголосив С. Барна.

Грамотами начальника Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ за активну громадську позицію та допомогу у реалізації проекту “ЕВАКУАЦІЯ 200” відзначили директора торгового дому “Інтеграл” Колос Ольгу Степанівну, начальника транспортного відділу торгового дому “Інтеграл” Гащака Андрія Богдановича, директора ПП “Bosh сервіс” Урсатія Романа Івановича, директора фірми “Акант” Рудого Василя Івановича, голову спілки офіцерів Тернопільської області, полковника запасу Варакуту Олександра Павловича.

“Сьогодні ми нагородили тих людей, які внесли найбільший вклад у нашу справу – роботу на території Донецької і Луганської областей. Серед них приватні підприємці, які надають допомогу не лише коштами, а й матеріальними засобами. Це ті люди, які допомагають нам налагоджувати роботу у Тернопільській області. Тому, дякуючи таким людям, які допомагають і вірять, перемога буде забезпечена”, – підкреслив полковник В’ячеслав Кравчук.

Нагадаємо, що гуманітарний проект “ЕВАКУАЦІЯ 200” впроваджується у Збройних Силах України з початку вересня 2014 року.  В його рамках здійснюються заходи щодо пошуку зниклих безвісті, ексгумації та евакуації тіл загиблих військовослужбовців. У ЗСУ відповідальним за організацію зазначеної діяльності є Управління цивільно-військового співробітництва.