У Тернополі з’явилося нове місце для фотосесій на березі ставу

7 Серпня 2017 09:03

Фото: Тернополяни

Відтепер у Тернополі з’явилося ще одне принадне для фотографування місце  –  «I LOVE TERNOPIL» 

 У перший день серпня на Єлисейських полях відбулося офіційне відкриття славнозвісного напису «I LOVE TERNOPIL», проект якого реалізувала ГО «Центр інноваційних ідей».

Довжина букв гігантського напису складає 16 метрів, висота – 1,80 метрів, а важить металева конструкція близько тонни. Основа конструкції – металевий каркас та зашита листом металу і пофарбована в білий та червоний колір профільна труба.

Автор ідеї проекту Віталій Мариновський розповідає:

Хочу сказати, що в багатьох містах України вже встановлені такі написи, а сама тенденція на них прийшла в Україну з-за кордону. Даний бренд «надійшов» до нас з Європи та Америки. Зокрема, ми в Тернополі виношували ідею встановлення літер вже 2 роки, відповідно, подавали багато проектів. Довго вибирали місце локації, аби напис був добре видним для туристів. Ми втілювали в життя цей напис біля півроку, а коштів уклали в цей проект понад 200 000 гривень. Пізніше ще з мерією вирішуватимемо, як використати цей бренд – можливо друкуватимемо і на футболках, і оформлятимемо подарункові коробки чи що інше.

–  Ми всі дуже сподіваємося, що «I LOVE TERNOPIL» простоїть у Тернополі дуже довго, – зазначив реалізатор ідеї тернопільський підприємець Сергій Лупійчук.

Він додав, що поблизу напису планується встановлення камер відеоспостереження, аби захистити конструкцію від актів вандалізму. Проте навіть найбільш надійні камери не врятують споруду від рук вандалів. Все залежить від свідомого ставлення тернополян до пам’яток свого міста – як тернополяни люблять місто, так і ставитимуться вни і до буквеної композиції, і до огорожі на набережній, і до всього, що знаходиться в Тернополі.

 – Петиція про створення напису «I LOVE TERNOPIL» з’явилася на сайті міської ради ще минулого року та отримала велику підтримку з боку тернополян. Були певні дискусії, де саме має бути встановлений напис та на якій мові. Всі одноголосно підтримали рішення, що напис має бути встановлено на англійській мові, оскільки Україна наближається до Європи, прямує в розвитку з іншим світом, а англійська мова – мова міжнародного спілкування. Локація на Єлисейських полях також вибрана за пропозицією більшості тернополян. Спорудження зроблено без витрачання бюджетних коштів, і в цьому я завдячую родинам підприємців Мариновських і Лупійчуків, які займаються в Тернополі не тільки бізнесом, але і всіляко допомагають в розвитку міста, – розповів на відкритті напису міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

 

Мер зазначив, що підприємці Сергій Лупійчук та Віталій Мариновський показують чудовий приклад співпраці влади та громади міста із бізнесом заради розвитку Тернополя. Міський голова впевнений, що напис «I LOVE TERNOPIL» з’явиться на всіх картах Тернополя, і до нього буде сходитися багато тернополян та гостей міста.

За матеріалами Тернополяни