Викрито організовану групу фальсифікаторів харчової продукції на Тернопільщині

12 Серпня 2017 22:03

Фото: Depo.Хмельницький

У Тернопільській області працівники податкової поліції викрили горе-підприємців, які намагалися уникати від сплати податків у великих розмірах. Як з’ясувалося пізніше, вони чинили ще одне правопорушення. Невідому харчову продукцію вони фасували і продавали під марками відомих брендів. – пише Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ДФС.

Проти горе-підприємців, працівники податкової поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу – ухилення від сплати податків, зборів. Під час розслідування з’ясувалось, що керівники низки підприємств, які виробляли макаронні вироби і торгували харчами підробляли брендову продукцію. Вони закуповували готівкою соняшникову олію, оцет, борошно та макаронні вироби у фірм, зареєстрованих в Полтавській, Волинській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Дніпропетровській областях. Після цього, підприємці розфасовували продукцію і за готівку, без відображення операцій в податковому та бухгалтерському обліках, продавали суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі. Такі дії призвели підприємців до кримінального правопорушення, а саме ухилення від сплати податків.

У результаті працівники провели 12 обшуків  на території Тернопільської області і Києва. Їм вдалося вилучити онад 1,2 мільйона гривень готівкою, пристрій для стрільби гумовими кулями, 32,3 т макаронних виробів, майже 50 тис. л соняшникової олії, оцту і оцтової кислоти, виробниче обладнання, етикетки, порожню тару, комп’ютерну техніку, фінансово-господарські документи і чорнові записи. Загальна вартість незаконного майна склала понад 2,4 млн грн. Наразі рослідування триває.

 

Джерело: ТеНьюз