Тернопільщина налагоджує зв’язки з Естонією

22 Лютого 2017 16:06

Надзвичайний та Повноважний посол Естонії в Україні Герт Антсу відвідав Тернопільщину вперше. Із керівниками області обговорили відносини, які є вже є, та окреслили майбутню співпрацю. Нині естонські інвестиції в нашу область складають майже 5,5 мільйонів доларів.

«У нас позитивна динаміка на сьогоднішній день. Серед 37 країн, які сьогодні репрезентовані в Тернопільській області у вигляді інвестицій і бізнесу, Естонія займає 5-те місце. Для нас і надалі є цікавим залучення інвестицій. Тому хотіли би просити Естонію стати промоутером в питанні залучення інвестицій в нашу область», – зазначив голова облдержадміністрації Степан Барна.

Очільник області додає, що планують посилити співпрацю не тільки у сфері бізнесу та залучення інвестицій, а й у сфері культури та освіти. Також  цікавий досвід Естонії у сфері місцевого самоврядування та впровадження реформи децентралізації.

«Тернопільська область може бути цікава для естонських інвесторів. Крім того, дуже добрим прикладом є співпраця між нашими університетами, яку плануємо розвивати і продовжувати. Будемо у цьому напрямку працювати», – констатував Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської республіки в Україні Ґерт Антсу.