Тернопільський спортсмен сам зібрав санки на Олімпіаду

25 Лютого 2018 13:00

Спортсмен із Тернополя Андрій Мандзій не отримав від Федерації санки і власноруч збирав їх вдома в гаражі. І витратив на це власних 1,5 тисячі євро.

У санному спорті швидкість на трасі перевалює за сотню кілометрів на годину. Найменша помилка коштує місця в призах. Падіння Андрія не лише позбавило високих місць на Олімпіаді, але і вийшло далеко за межі траси. У спортсмена не було у державній олімпійській програмі підготовки до змагань. Санки йому теж не перепали.

А вже сани з конструктора спортсмен збирав сам. З допомогою сусідського столяра і порадами від тренера. Хоча не мав би цим займатися – і витрачати на це власні кошти. Але конструкція санок, матеріали, з яких вони зроблені – шалено впливають на результат. Коли санки не їдуть – результат тане протягом заїзду просто на очах.

Зараз не вистачає чисто саней. Були б сані – в нашої всієї команди є накат і ми можем спокійно сидіти в топ-6, топ-10 кожного кубка світу,
– зазначив спортсмен-саночник спортсмен-саночник.

І тут злощасне падіння для одного спортсмена може допомогти усьому виду спорту в Україні. У Міністерстві молоді та спорту взялися перевіряти – як це так, що санок для олімпійців немає.

Єдина траса траса для саночників в Україні знаходиться на Тернопільщині. Знаходиться у приватній власності. І вона з дерева. Місцями прогнила.

 

Джерело: https://24tv.ua