Минулого тижня негода на Тернопіллі нищила автомобілі та історичні пам’ятки

17 Липня 2017 12:03

Фото: ТМР

У Заліщиках може не стати цінної ботанічної пам’ятки. Дерево, якому понад 100 років, через сильний вітер розкололось надвоє і впало на капличку.  Заліщицький бундук канадський росте на цвинтарі, за 20 метів від центрального входу.

Місцеві комунальники прибрали частини дерева, які впали. Що робити з іншою частиною поки невідомо, оскільки воно має статус об’єкта природно-заповідного фонду. Щоб скасувати цей статус потрібно не менше року. До цього часу дерева не можна чіпати.  Також у міській раді кажуть, що Міністерство екології та природних ресурсів України не схвалить скасування статусу об’єкта природно-заповідного фонду, оскільки на дереві є зелені гілки. А надасть пропозиції щодо його збереження.

— Міська рада провела обстеження «Бундука канадського» та звернулася в Управління екології та природних ресурсів ОДА з проханням направити спеціаліста для обстеження дерева і прийняття рішення щодо можливості пониження (формування) його крони . При умові позитивного висновку роботи можна буде проводити в листопаді, — говорять у міськраді.

У Тернополі на вулиці Поліська 10 сильні пориви вітру зламали частину крони дерева. Вона впала на автомобіль «ВАЗ-2121 Нива».

Дерево розбило лобове скло авто, а водій 1987 року народження отримав травми. Його госпіталізували із рваною раною лівої долоні та забоями. Після надання медичної допомоги потерпілого відпустили додому.

Рятувальники відділення ДПРЧ-1 розчистили територію від дерева, що впало.

Фото: 20 хвилин

Цього ж дня 11 липня в селі Козачки Лановецького району внаслідок сильного пориву вітру дерево впало на житловий будинок і пошкодило покрівлю на площі близько 40 метрів квадратних та 1 метр квадратний перекриття.

О 18:30 в селі Кривчики Збаразького району внаслідок сильного пориву вітру на 40 см зміщено покрівлю недіючого приміщення місцевої ЗОШ І-ІІ ступенів.

Фото з мережі інтернет