Розпочинаються широкомасштабні військові навчання загонів тероборони Тернопільщини

16 Серпня 2017 08:03

Фото з мережі інтернет

Широкомасштабні військові навчання загонів територіальної оборони розпочинаються сьогодні на базі стрілецького навчального центру однієї із військових частин Тернопільщини, і триватимуть до 18 серпня. Передбачається, що у вишколі візьмуть участь всі райони області та місто Тернопіль, повідомлять у облдержадміністрації.

“Тернопільська область перша та єдина в Україні, яка розгортає такі навчання. Ці тренування охоплять всі райони області та об’єднані територіальні громади. У навчаннях зокрема візьмуть участь голови 36-ти ОТГ області, голови РДА”, – розповідають організатори.

“Учасників вишколу навчатимуть інженерної підготовки, військово-медичної справи, топографії, аеророзвідки, тактичної та вогневої підготовки. Будуть відпрацьовуватися практичні вправи метання гранати та стрільби з кулемета, а також багато інших військових вправ щодо захисту інфраструктурних об’єктів”, – зазначають у ОДА.

Територіальна оборона України – це система загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в особливий період на всій території України або в окремих її місцевостях (крім зон/районів проведення бойових дій).

Під час вишкільних занять загони територіальної оборони відпрацюють навчальні завдання з проведення оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, а також здобудуть практичні навики у виконанні завдань за призначенням, організації роботи організаційного ядра підрозділів загону тероборони та налагодження взаємодії голів рад оборони районів та голів об’єднаних громад.

До виконання навчань також залучатимуться обласний військовий комісаріат, ГО “Всеукраїнський союз ветеранів АТО”, Штаб сприяння територіальній оборони області, 44-та окрема артилерійська бригада, вперше Національна гвардія України, Служба надзвичайних ситуацій в області, технічний та медичний університети.