На Бучаччині відремонтували довгоочікуваний будинок культури

24 Серпня 2017 16:03

Фото: Тернополяни

В Трибухівцях Бучаьцкго району відбулась довгоочікувана подія –  урочисто відкрили капітально відремонтований будинок культури, до реставрації якого долучились не лише керівництво області, громада села, а й меценати.

Починаючи з 2000 року будинок культури в селі Трибухівці, що на Бучаччині перебував в аварійному стані. Тривалий час на цю будівлю коштів не виділяли, відповідно ніяких ремонтних робіт не проводили. Це призвело до того, що дах приміщення почав протікати,в результаті чого частина стелі просто обвалилася і будинок культури довелося закрити зовсім.

Лише через більш ніж 15 років, після проведення реформи децентралізації, коли утворилась Трибухівська об’єднана територіальна громада, місцеве населення активізувалось та почало шукати грошей на капітальний ремонт будинку культури. На допомогу людям прийшов народний депутат України Микола Люшняк, який сприяв виділенню більш ніж мільйона гривень з державного бюджету через Фонд регіонального розвитку.

Окрім народного обранця, до відновлення будинку культури в Трибухівцях долучились і меценати області, серед яких і Герой України, відомий підприємець на Тернопільщині Петро Гадз.

Фото: Тернополяни

Загалом  на ремонт будинку культури було витрачено 2 мільйони 161,6 тисяч гривень. Із фонду регіонального розвитку на об’єкт виділили 1 мільйон 92,9 тисяч гривень; 610,4 тисячі – із сільського бюджету. Ще 448,3 тисяч – це спонсорська допомога, з якої 94, 3 тисячі зібрали жителі громади, а ще 10,0 тисяч – це кошти громади, отримані за призове місце в конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».

До слова, привітати людей із відкриттям відновленого будинку культури завітав і Національний заслужений академічний український народний хор України імені Г. Г. Верьовки. Цей сюрприз підготували народний депутат України Микола Люшняк та голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз.

Український народний хор України імені Г. Г. Верьовки, виступ в Трибухівцях

Фото: Тернополяни

Джерело: ТеНьюз