Життєписом Георга Пінзеля зацікавився український режисер

4 Лютого 2017 11:33

Історією геніального скульптора Іоана Георга Пінзеля, який жив і творив у Бучачі в середині XVIII століття, зацікавився режисер фільму «Жива» Тарас Химич. Про можливі зйомки фільму про великого майстра він спілкувався у Тернополі з бізнесменом, колекціонером, меценатом Тарасом Демкурою. Ще одна тема для фільму – борщівська вишиванка.

Тарас Химич зі знімальною групою нещодавно побував у Тернополі під час благодійного показу стрічки «Жива» у «Палаці кіно». Гості побували також у етногалереї «Спадок», яку відкрив Тарас Демкура.
— Наші гості побували у етногалереї, зробили фотосесії у наших українських строях і навіть у нас зародилася ідея створити фільм про борщівську вишиванку, тому що нема про неї повноцінного фільму, — каже Тарас Демкура. — І друге – фільм про Пінзеля. Тому що я створив короткометражний фільм «Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру», але коли ми поспілкувалися про нашу культурну спадщину, про Пінзеля, Потоцького, зразу виникають нові ідеї. Сподіваюся така зустріч стане початком нових починань і ми будемо співпрацювати постійно. Я вважаю, що зараз хороший час для бізнесу інвестувати в нашу культуру, бути соціально відповідальним за той край, де ми живемо і за ту культуру, яку ми маємо.

Джерело: 20 хвилин