Тернопіль готується до аномальних снігопадів

6 Лютого 2017 18:56

У зв’язку з входженням активних атмосферних фронтів балканського циклону 7 лютого очікується погіршення погодних умов на території Тернопільщини та обласного центру. Синоптики обіцяють опади у вигляді мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с, налипання мокрого снігу на ЛЕП і деревах, на дорогах – ожеледицю. Температура поступово знижуватиметься. Сніжитиме і 8 лютого.

– 9 лютого ми очікуємо поступового припинення опадів. Область перейде до іншої синоптичної ситуації. До нас надійде достатньо потужний циклон з північного сходу і температурні показники знизяться ще більше. Вночі очікуємо подекуди до 18 градусів морозу, вдень -4…-9, – повідомила співробітниця Тернопільського гідрометеоцентру Оксана Софінська.

Комунальники запевняють: цього разу місто буде прибраним. Дорожні служби, ОСББ, обслуговуючі підприємства (ЖЕКи) у стані повної готовності.

– Ми оголошуємо «жовтий» рівень оповіщення. Це говорить про те, що максимально лди повинні утриматись від піших прогулянок, від того, щоб без потреби виїжджати на дороги міста і дозволити комунальним службам вчасно прибрати заметілі, – говорить начальник управління ЖКГ і екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський. – Треба сказати, що прогнозують мокрий сніг, різкий перепад температури, отже, буде ожеледиця. Не так просто і швидко ми зможемо це все посипати.

Щоб уникнути падіння снігу, тернополян просять не паркувати машини під деревами, біля фасадів будинків, а також поруч із контейнерними майданчиками, щоб можна було вчасно забрати сміття. Попереджають також про те, що прибудинкову територію складно прибрати, коли вона заставлена машинами.