На Тернопільщині 6,5 тисяч учасників АТО претендують на земельні ділянки

9 Лютого 2017 08:35

З моменту запровадження ініціативи Держгеокадастру щодо першочергового забезпечення учасників АТО земельними ділянками, в області отримали 6444 звернень учасників АТО із проханням виділення земельних ділянок для різного цільового призначення. 

На сьогодні для цих потреб на Тернопільщині зарезервували 5699 га земель. Найбільше площ запропоновані у Борщівському, Зборівському, Шумському районах. Затверджено Альбом – атлас з переліком земельних масивів, які можуть бути передані у власність учасникам АТО та їх сім’ям.

Фахівці Держгеокадастру в області підготували 3512 дозволів на розроблення проектів землеустрою площею 2745,9 га та органи місцевого самоврядування прийняли 852 рішення на загальну площу 559,3 га. У власності учасників АТО є 2197 земельні ділянки площею 1402,3 га.

Землевпорядною службою області сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції надано 92 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок площею 68,2 га та затверджено 39 проектів землеустрою на площу 30,7га. державні підприємства ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Тернопільська регіональна філія ДП «Центр «ДЗК» послуги на виготовлення проектної документації сім’ям загиблих надають безкоштовно.