У Тернополі відбудеться прем’єра поетичної вистави

10 Лютого 2017 12:52

Поетичну виставу «Гетьмане, веди!» за твором Бориса Олійника «Трубить трубіж» підготував Лауреат всеукраїнських конкурсів читців ім. Т.Шевченка Микола Булат (м.Тернопіль). Співана поезія в постановці звучить у виконанні Лауреата Всеукраїнського фестивалю авторської пісні «Срібна підкова» Володимира Самайди (м.Київ). 

У жанрі моновистави тернопільський підприємець, волонтер, актор Микола Булат працює понад 20 років. Цього разу обрав поему Бориса Олійника «Трубить трубіж».

  • – У творі історія українських козаків переходить у сучасність. Автор стоїть біля пам’ятника Б.Хмельницькому, який раптом оживає. Між ними зав’язується діалог, до якого невдовзі приєднується Тарас Шевченко. Усі разом вони дивляться, до чого доведена Україна, – розповідає “Рідному Тернопіллю” Микола Булат.

На життя моновиставу за своєю поемою благословив сам письменник. Зараз він перебуває у лікарні, але спілкувався з М.Булатом телефоном і тішиться від того, що його творчість не лежить у шухляді. Творчість Бориса Олійника читець вважає гострішою за будь-яку сучасну поезію.

  • – Він був і залишається більшим патріотом України, ніж сучасні автори, – вважає Микола Булат.

У Тернополі прем’єра поетичної вистави «Гетьмане, веди!» відбудеться 12 лютого о 18.00 в Театрі Актора і ляльки.

Столична прем’єра – 17 лютого, 19.00 – Будинок Актора (вул. Ярославів вал,7)

Вхід для учасників АТО безкоштовний.

Наталка Колтун, Рідне Тернопілля