Туристично-мистецький і агропромисловий потенціал Тернопільщини представлять сьогодні у столиці

14 Лютого 2017 11:50

Презентація «Благословенне Тернопілля» розпочнеться о 17.00 в Українському домі на Хрещатику, 2. У програмі – представлення туристичних маршрутів краю, агропромислової продукції, виготовленої на Тернопільщині. Мистецька складова передбачає колективну виставку художників, автограф-сесії письменників, концерт професійних та аматорських колективів області.

Уже з 12-ї години діють стенди, на яких репрезентований туристичний потенціал Тернопільщини. Тут інформаційні матеріали для можливих інвесторів, дані про туристичних операторів, маршрути, сувенірна продукція. «Презентація «Благословенне Тернопілля» відкриває туристичний сезон 2017», – стверджують організатори.

Як повідомляє компанія «Агропродсервіс», на їхньому стенді виставлені елітні взірці насіння і продукцію, відновленого торік Тернопільського м’ясокомбінату.

Усіх небайдужих до краси українського одягу до свого стенду запрошує  Етногалерея «Спадок». Тут представлять 30 вишиваних строїв та ужиткових речей українців. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook власник галереї підприємець Тарас Демкура, репрезентують також експозиції музею старожитніх авто “Ретро-Кортеж”,”Екосадиби Горигляди” та надсучасний центр трансприкордонноі співпраці “Трансімперія”.

У колективній виставці тернопільських художників візьмуть участь роботи Б. Ткачика, М. Шевчука, П. Мороза, О. Шупляка, Є. Ковальчука. Із художниками можна буде зустрітись й наживо.

На виставці можна буде придбати книги із автографами Л.Романчук, М.Лазаровича, Л.Мусіхіної, С.Синюка, Н.Михно та інших письменників.

У концертній програмі візьмуть участь колективи та виконавці, які працюють у різних жанрах. Зокрема, уродженці Тернопільщини, солісти Національної опери брати Приймаки, Галицький муніципальний камерний оркестр, вокальний квартет «Акорд», гурт народної музики «Візерунок», естрадні виконавці – Володимир Трач, Андрій Підлужний, Володимир Вермінський та багато інших. 

Мета презентації «Благословенне Тернопілля» – представити область як край талановитих і працьовитих людей, показати багатющий, але не до кінця реалізований туристичний потенціал, заохотити в регіон інвесторів, у тому числі іноземних.