Тернопільські активісти і представники влади знову єдналися заради перемоги

16 Лютого 2017 22:56

У Тернополі відбувся другий завершальний обласний етап національного круглого столу “Єдність заради перемоги”.

Організатор заходу – Всеукраїнська мережа «Вільні люди». Основний меседж зібрання та ідея, навколо якої мають об’єднатися усі громадські організації, – розуміння, що головними ворогами народу України є не стільки Росія і її агресія, скільки внутрішня політика і розбрат. Учасники «круглих столів», що відбуваються у всіх регіонах України, намагаються знайти спільну мову між громадою і владою на місцях, у тому числі між різними політичними силами.

На круглий стіл у Тернополі зібралися представники громадських та молодіжних організацій краю, місцевої влади і депутати Верховної Ради України від Тернопільщини.

Як повідомив «Рідному Тернопіллю» співкоординатор мережі«Вільні люди» в області, голова Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик, результатом напрацювання громади і влади стали пропозиції, які вже передали робочій групі.

– Представники місцевого самоврядування і депутати висловили своє бачення щодо майбутньої співпраці, підготували пропозиції. Йшлося також про те, щоб зробити такі зустрічі регулярними, адже накопичується чимало проблемних питань для області, які вимагають співпраці влади і громадського сектора, – каже Іван Ковалик.

Цікаво, що із восьми депутатів, які представляють Тернопільщину у Парламенті, у «круглому столі» участь взяли тільки троє.

– Дехто із депутатів відверто заявив, що тема себе вичерпала, парламент себе дискредитував і компроміс неможливий, – додає Іван Ковалик.

У понеділок, 20 лютого, у День вшанування Небесної сотні під час Національного «круглого столу» у столиці громадські активісти з усіх регіонів країни дадуть владі ще один шанс припинити суперечки, гонитву за рейтингами і почати конструктивну роботу заради збереження Української Держави.