Підприємці Тернополя нагадали владі про свої проблеми

20 Лютого 2017 21:43

Акцію протесту провели під стінами облдержадміністрації підприємці Тернопільщини. Пікетувальники вимагали відмінити штрафи для малого і середнього бізнесу, впровадити право на сімейний бізнес, ввести жорсткий контроль заробітних плат для керівників державних підприємств, суддів та інших високопосадовців. Крім цього, підприємці просили не підвищувати пенсійний вік.

– Я знаю, що нам будуть закидати, що ми не хочемо платити податки. Ні, ми хочемо сплачувати податки, тому що ми є внутрішніми інвесторами нашої держави. Всі кажуть, що нема інвестора. Вибачте, може, ми не ті слухняні інвестори, не мільярди принесли, щоб вони могли їх розкрадати, але ми ті інвестори, які дають можливість розвиватися тут, всередині країни, – зазначила голова профспілки підприємців Тернопільщини Наталія Шоломейчук.

У сформульованих пікетувальниками вимогах, зокрема, зниження ставки єдиного податку до оптимальних 10%, аби ця сума не спонукала підприємців працювати в тіні або закривати свій бізнес і їхати за кордон.

Із чиновників ОДА на акції протесту був присутній лише директор департаменту соціального захисту Вадим Боярський і деякі з депутатів обласної ради. Після мітингу під стінами адмінбудівлі протестувальники вирушили до міської ради. Під час акції лунали досить радикальні вислови про відставку голови ОДА, розгін Верховної Ради та імпічмент Президенту.