Хто насправді очолює Тернопільську обласну федерацію футболу?

1 Березня 2017 15:31

Фото прес-клубу

Цікава ситуація відбувається в обласній Федерації футболу: при чинному голові  організації Володимиру Мариновському, народний депутат від БПП Тарас Юрик очолив новостворену спілку «Федерація футболу Тернопільської області».

  «Як відомо, 17 січня готувалась звітно-виборча конференція Федерації, де в черговий раз мали обирати голову. Згодом її перенесли на 29 квітня і ми до неї готуємось. А тим часом, ситуація така: нардеп від Тарас Юрик, заручившись підтримкою влади, вирішили їздити по районам і «грузити» керівників районних федерацій футболу. Адже від їхніх голосів залежатиме хто очолить ТОФФу. Проте, його підтримали лише кременецький «Буревісник» і обласна ДЮСШ №2. Він побачив, що програє, тож зі своїми юристами знайшли деякі помилки при проведенні районних конференцій федерацій. Ми їх визнаємо, виправляємо, і тому перенесли конференцію на квітень»,розповідає чинний голова Тернопільської обласної Федерації футболу Володимир Мариновський.

У свою чергу, Тарас Юрик з юристами виявив, що начебто конференції Федерації з 2005-го року незаконні, тож її робота нелегітимна.

 «Виконком у нас дійсний, ми працювали легально. Тож вони створили нову громадську організацію футболу. А Тараса Юрика обрали головою», продовжує Володимир Мариновський.

Мариновський спільно з представниками ТОФФу написали листи до FIFA (міжнародна  федерація футболу) та UEFA (організація, що керує футболом в Європі). А також збираються звернутись до НАБУ із заявами про те, як голів районних федерацій примушували голосувати за Юрика (на конференції, що не відбулась – прим.авт.).

Джерело: Без Табу