У Тернополі здійснилось правосуддя не на користь міського голови

2 Березня 2017 14:23

1 березня  2017 року Тернопільський окружний адміністративний суд розглянув клопотання по забезпеченню позову міського голови м. Тернополя Сергія Надала   до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області. Позов стосувався заборони передання земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих військовослужбовців. Повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру в області.

Після тривалих дебатів суд відмовив у задоволенні клопотання, підтвердивши тим самим Сергію Надалу конституційне право учасників бойових дій на отримання земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва.

Це рішення вчергове підтвердило правомірність дій Головного управління, йдеться у прес-релізі. У Головному управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області наголошують, що відомство  максимально сприяє учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів, щодо виділення їм земельних ділянок.

У Держгеокадастрі нагадують, що з початку проведення АТО, до Головного управління Тернопільщини надійшло понад 4,5 тис. заяв учасників бойових дій, за результатом розгляду яких надано близько 4 тис. дозволів на розроблення документації, з них 2 тис. затверджених проектів землеустрою, більша частина яких вже перебуває у власності.