Потрійне щастя у родині тернополян

7 Березня 2017 16:07

Потрійне щастя завітало до родини тернополян Іванищуків 6 березня – у подружжя народилась трійня. Хлопчик та двоє дівчаток з’явились на світ у Тернопільському обласному перинатальному центрі «Мати і дитина».

30-річна мамуся Галина Іванищук поки що перебуває у реанімації. Жінка – уродженка с. Мушкатівка, що на Борщівщині. Але проживає родина у Тернополі.

“У зв’язку з погіршенням стану матері, ми прийняли рішення родорозрішувати її достроково – на 33-34 тижні вагітності”, – розповіла заступник головного лікаря перинатального центру Валентина Якимчук. – “Це перші пологи в матері”.

Медики допомагали жінці протягом всієї вагітності, адже досить складно виносити трійню, кажуть у закладі. Першим на світ з’явився хлопчик вагою 1 кг 900 г. Другою – дівчинка вагою 1 800 г. Третьою – ще одна дівчинка вагою 1 610 г.

Як нам стало відомо, у родині це дуже довгоочікувані дітки. Коли Галина завагітніла,  спочатку дізналась, що у неї буде двійня. Радості не було меж. Тим більше – у родині вже народжувались двійнятка. Коли була на третьому місяці вагітності, дізналась, що носить під серцем одразу трьох діток. Відчуття щастя, після першочергового легкого шоку, – помножилось на троє.

“Дітки зараз перебувають у відділенні інтенсивної терапії, оскільки є проблеми з диханням”, – повідомила завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених перинатального центру Неля Скубенко. – “Але сьогодні, 7 березня, діток вже почали годувати”.

Ірина Белякова

Джерело: 20 хвилин