Жителі Тернопільщини боротимуться за чистоту Дністра

22 Березня 2017 18:22

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів. З цієї нагоди на Тернопільщині стартує акція «За чистий Дністер». Про ініціативу сьогодні оголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

У зверненні С.Барни зокрема йдеться: «Наша позиція – ці дні присвятити впорядкуванню середніх та малих водойм на території області. Це річки  Серет, Збруч, Дністер. Я хочу наголосити, що Дністер має бути не тільки вільним від дамб і гідроелектростанцій, а й чистим та без сміття. Тому закликаю екологічну спільноту, жителів краю долучатися до процесу впорядкування гирла та берегів річки. Ми маємо зробити все, щоб береги Дністра мали привабливий вигляд і нам не було соромно перед туристами, які приїжджають сюди відпочивати».

У рамках акції планують здійснити заходи з розчистки русел та берегів річки, каналів, джерел, водойм від побутового сміття; провести роботи  з догляду за захисними насадженнями вздовж берегів річок та вжити заходи щодо зменшення забруднення водних об’єктів скидами стічних вод та ефективної роботи каналізаційних очисних споруд і мереж.

Також голова Тернопільської ОДА звернувся до голів Чернівецької та Івано-Франківської облдержадміністрацій із пропозицією долучитися до екоакції «За чистий Дністер».

Триватиме акція з 22 березня  по 1 квітня. Усім, хто долучився до неї, пропонують публікувати фото у мережі Facebook із хештегом #За_чистий_Дністер, зазначаючи місце і час.