У Тернополі скажені білки нападають на людей

14 Червня 2017 20:25

Перший випадок коли  хвора на сказ білка покусала жителя обласного центру у парку Національного Відродження стався ще 1 червня. Про це повідомляли в Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Експерти встановили: на початку місяця постраждалий, разом із дружиною, знайшов у парку у парку Національного відродження білку з ушкодженнями шиї і живота. Чоловік відвіз тварину до ветеринарної клініки, де білка покусала його і згодом загинула. Постраждалому призначили курс антирабічних щеплень. Через ситуацію, що склалась, у місті організували комплекс протиепідемічних і протиепізоотичних заходів.

Майже через два тижні ще одна людина звернулась за медичною допомогою через укус білки. Це хлопчик, якого тварина вкусила в тому ж парку .

На  жаль, вакцини у Тернополі немає.

У зв’язку з першим інцидентом засідала надзвичайна протиепізоотична комісія, у парку Національного Відродження оголосили двомісячний карантин. Після другого випадку укусу білки каранттин посилили.

Лікарі попереджають – тільки при своєчасному застосуванні антирабічних препаратів (щеплення актуальні, коли курс розпочато в перші 14 днів від моменту зараження) і дотриманні режиму, призначеного лікарем на період щеплень, гарантований повний захист від захворювання на сказ.