Аграрний кооператив з Тернопільщини – один з кращих в Україні

20 Червня 2017 20:01

До сотні найкращих аграрних підприємств у номінації «Соціальна відповідальність» проекту «Аграрна еліта України-2017» увійшов перший багатогалузевий кооператив Тернопільщини «Ратай».

Сільгоспкооперативив для обслуговування населення був заснований у 1993 році на базі фермерського господарства «Данастра», яке очолював перший у Заліщицькому районі й області фермер Іван Томич. Сьогодні він очолює всеукраїнську асоціацію фермерів і приватних землевласників. За словами незмінного керівника «Ратаю», кандидата сільськогосподарських наук Ігоря Марусяка, сьогодні він об’єднує понад 300 аграрників, фермерських і селянських господарств, приватних землевласників, які виробляють молоко, та селян-одноосібників не лише Заліщицького, але й сусідніх південних районів області та Буковини і Прикарпаття.

Має кооператив «Ратай» відповідну техніку, деякі  складські приміщення, міні-цех із виготовлення концентрованих кормів для молочного дійного стада, поросят і відгодівлі свиней. Необхідне обладнання та інструментарій закупили за внески  своїх кооператорів. Мають імпортний потужний молоковоз. З часом у кожному населеному пункті Заліщицького району планують створити філію кооперативу «Ратай». Займаються рослинництвом і переробкою зерна на крупи. «Ратай» став успішним завдяки його голови Ігоря Марусяка його співпраці з усіма гілками влади, а головне з населенням.

Джерело: ТеНьюз