Тернополянам сподобалося укладати шлюб за добу

21 Червня 2017 18:30

У рамках популярного проекту «Шлюб за добу», який стартував у середині лютого цього року, в Тернополі вже стали на рушничок щастя аж 122 пари, що становить 10 відсотків від усіх укладених за цей час шлюбів.

При цьому близько двох десятків молодих пар скористалися цією послугою на пільгових умовах, встановлених для учасників АТО, тобто безплатно.

Нагадаємо, звичайна вартість становить від 1700 гривень при реєстрації в будні дні, до 2000 — у вихідні.

Таку статистику повідомив журналістам на прес-конференції, підсумовуючи роботу очолюваного підрозділу з початку року,начальник головного територіального управління юстиції Тернопільської облдержадміністрації Едуард Кольцов.

Відтак у планах згаданого управління — широко запровадити цю послугу в районах області з прив’язкою пришвидшеної реєстрації шлюбів до її проведення в унікальних мальовничих місцевостях та біля історичних об’єктів регіону.

Усе популярнішою стає на Тернопільщині і пришвидшена — тобто відразу в пологових будинках — реєстрація новонароджених, повідомив Едуард Кольцов.

За його словами, відповідні офіси Мін’юсту є у 18 пологових будинках області. З початку року там було видано батькам немовлят 1450 свідоцтв про народження, а це 60 відсотків від загальної кількості й майже вдвічі більше, ніж торік.