У Україні невдовзі вийде у світ друге видання альбому «Таїна Пінзеля»

26 Червня 2017 12:33

Фото з мережі інтернет

Нещодавно віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура повідомив, що невдовзі побачить світ друге доповнене видання альбому «Таїна Пінзеля», яке є справжньою візитівкою України та нашого культурного надбання українського бароко XVIII століття творчості Іонна-Георга Пінзеля. Альбом присвячений світлій пам’яті Віри Стецько та Бориса Возницького. Презентація другого видання відбудеться у всіх містах України.

«Коли ми готували альбом «Таїна Пінзеля» до перевидання, звернулися до Блаженнішого Любомира Гузара за благословенням, на що одержали схвальні слова, а за пару тижнів його не стало… Як шкода, що відходять такі люди великої мудрості. Скільки вони ще могли зробити і скільки в них ми ще могли навчитися!», – зазначив Тарас Демкура.

Католицький оглядач

Відгук Баженійшого Любомира Гузара:

«Слава Ісусу Христу!

Відповідаю на Ваш ласкавий лист, яким запрошуєте приготовити вступне слово до альбому «Таїна Пінзеля». Мене радує вістка, що такий альбом має скоро появитися.

Споглядаючи світлини з роботами видатного майстра 18 століття, я думаю про старі часи коли він жив і працював. Хочу зазначити, що його скульптури, які зображають Господа нашого Ісуса Христа, Пресвяту Богородицю, святих, які просіяли своїми чеснотами, релігійні вартості, які віддзеркалюють святу віру і які є надзвичайно суттєві також і сьогодні. Ще раз і ще раз, переглядаючи ці світлини, радію і залишаюсь вдячним всім тим, хто зумів віднайти і зберегти до теперішнього часу ці унікальні твори.

Бажаючи многих Божих благодатей видавцям цього альбому, та остаюсь щиро вдячний у Христі-Господі.

╬ ЛЮБОМИР».

Бажаючих долучитися до організації презентацій запрошую до співпраці. Звертатися за електронною адресою: tdemkura@gmail.com.

Джерело: ТеНьюз