Юна тернополянка перемогла на міжнародному вокальному конкурсі

3 Липня 2017 18:33

Фото: Тернополяни

На Міжнародному фестивалі «Світ, Мистецтво і Море», який проходив у Болгарському містечку Варна, переможне місце посіла юна вихованка Народного театру пісні «Співаночка».

Другий цьогорічний Міжнародний багатожанровий фестиваль проходив неподалік курортних Золотих Пісків із 21 по 27 червня.  У фестивалі «Світ, Мистецтво і Море» взяло участь понад 1000 виконавців більш ніш із 15 країн світу.

Позмагатися в конкурсі на кращу вокальну пісню приїхала й 13-річна тернополянка Дарія Жук. Для дівчинки перший міжнародний сольний виступ став переможним. ДС

– Моя дочка вже третій рік їздить на цей конкурс до Болгарії – два роки у складі театру «Співаночка», а цього року окремо як сольна виконавиця. Колектив «Співаночка», який уже 4 роки відвідує моя Даринка, раніше вигравав гран-прі у Києві, Вінниці, посідав призові місця в Болгарії. До цьогорічного конкурсу донька готувалась інтенсивно – 3 заняття вокалу в тиждень плюс щонедільні індивідуальні заняття з викладачем. Для Даринки це перша особиста перемога, і я дуже пишаюся дочкою, – зазначив батько Дарії Жук суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Жук .

Андрій Володимирович також додав, що разом із дружиною Людмилою морально та матеріально підтримує дочку в її вокальних успіхах. Батьки й надалі сприятимуть тому, щоб Даринка брала участь у подібних конкурсах та підкорювала вокалом нові вершини.