Зарваниця готується прийняти два мільйони паломників з України та з-за кордону

6 Липня 2017 16:03

Фото з мережі інтернет

14-16 липня у Зарваниці пройде Загальнонаціональна проща, приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-річчю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Прибути на спільну молитву вже зголосилися паломники з усіх областей України, а також з Польщі, Німеччини, Америки та Австралії. 

Традиційно, пішою ходою віряни вирушать з Тернополя у суботу о  8.30 год., одразу після Божественної літургії в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, яка розпочнеться о 7.00 год.

«Участь у прощі цьогоріч візьмуть близько 300 священиків. Божественну Літургію служитиме Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук, який також спілкуватиметься з молоддю та відповідатиме н її запитання. Також прибуде на спільну молитву  представник Папи Римського», – зазначає   Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

Прочани зможуть приступити до Сповіді та святого Причастя.  Архиєрейська Божественна Літургія відбудеться у суботу о 19.30 у каплиці біля парафіяльної церкви та у неділю о 9.00 у Соборі Зарваницької Матері Божої.

Про це повідомили в Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ.

Детальніше ознайомитися з програмою Загальнонаціональної прощі у Зарваниці можна тут.

Джерело: ТеНьюз