Завтра в Італії будуть допитувати заарештованого тернополянина-атовця

16 Липня 2017 12:03

Фото з мережі інтернет

Попередній допит у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, затриманого за звинуваченнями щодо загибелі італійського журналіста на Донбасі 2014 року, призначений на понеділок, 17 липня.

Про це повідомив кореспондентові Радіо Свобода адвокат арештованого Раффаеле делла Валле.

На цьому засіданні, уточнив захисник, ще не буде розглядатися питання про вибір запобіжного заходу для Марківа. «Ми заявимо про невинуватість затриманого. Це буде попередній допит, щоб зрозуміти, як розвивалися події», – додав делла Валле.

За словами адвоката, захист проситиме суддю надати дозвіл на спеціальну юридичну процедуру міжнародного права, яка дозволить допит свідків в Україні.» Це є одна з технічно-юридичних проблем справи», – пояснив Раффаеле делла Валле.

Посилаючись на конфіденційність розслідування, він не уточнив, чи вже готовий перелік свідків в Україні.

Як повідомлялося, прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Віталія Марківав умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов’янська Донецької області. Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, бо на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Перше засідання суду відбулося 4 липня 2017 року, але питання щодо вибору запобіжного заходу по суті не розглядалося через рішення підозрюваного змінити наданого йому державного адвоката на іншого. Нинішній довірений адвокат українця Раффаеле делла Валле заявив про готовність відстоювати невинуватість підзахисного.  78-літній Раффаеле делла Валле – знаний в Італії адвокат і політик, член партії Сільвіо Берлусконі «Вперед, Італіє!».

Джерело: ZIK