Частину Борщева буде гріти котельня на біопаливі

19 Липня 2017 16:03

Фото: Звістка

Вирощування енергетичних культур та виробництво біопалива — новий напрям розвитку сільського господарства та альтернативне джерело доходів аграрних територій. 

В рамках Норвезько-українського проекту «Створення центру для біоенергетики та управління місцевими ресурсами» та спільно з НТЦ «Біоенергія» в місті Борщів розпочались підготовчі роботи з будівництва твердопаливної котельні на біопаливі, загальною потужністю 1 МВт, з двох твердопаливних котлів, які працюватимуть на паливній щепі. Таким чином Борщівська громада зможе щороку економити природній газ, електроенергію та зменшити викиди вуглекислого газу. Після прийняття Закону «Про теплопостачання» щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел, тариф на тепло не з газу буде, за словами експертів з біоенергетики, конкурентним на рівні 80-90% газового тарифу.

В рамках будівництва нової котельні буде реконструйовано всю систему теплопостачання мікрорайону який включить в себе два корпуси школи №1 та приміщення Борщівської районної ради, а в подальшому Краєзнавчого музею та Народного дому. Керівники проекту зазначили, що працювати в цьому напрямку потрібно й надалі, адже диверсифікація джерел енергії для опалення місцевих соціальних об’єктів та використання біопалива в замін газу – це європейська, світова практика, що сприяє розвитку територій та створенню нових робочих місць. В даному проекті заплановано запустити ще дві котельні на альтернативних видах палива, одна з яких в Борщівському агротехнічному коледжі.

Джерело: Звістка