У Тернополі вчать охочих танцювати в повітрі (відео)

20 Липня 2017 12:03

Фото: Зоя Бучок

Тернополянка Зоя Бучок займається повітряною гімнастикою на полотнах, і навчає цьому всіх охочих – і дітей, і дорослих.  Цей видовищний вид спорту новий для наших країв. 

Хоча саме гімнастикою на полотнах вона займається лише півроку, проте за цей час встигла набути багато  навиків і вчить інших.  Так швидко досягти успіху їй допомогло те, що вона у спорті з дитинства.  “Трохи я вчила індивідуально, адже зараз є багато  різних прикладів в інтернеті, – каже Зоя. До речі, багато успішних спортсменів є самоучками”

Крім занять в залі,  практикують також “виїздні” тренування: “Зали розраховані більше на тренування розтяжки, а мені хотілося гостріших відчуттів – стрибнути зі страховкою, – каже вона,- тому ми вирішило організувати заняття на Острові закоханих. Ми отримали дозвіл і там тренувалися вже декілька разів у вихідні.

На тренування до Зої приходять і дорослі, й діти.  “Для того, щоб займатися повітряною гімнастикою на полотнах, потрібно мати певні фізичні задатки та впевненість.  Добре, коли на заняття приходять люди з певним фізичним рівнем, – ті, хто займався акробатикою,  на турніках, має розтяжку.  Але і людям без досвіду навчитися реально. Учням школи –  від 6 до 30  років. Дітям легше, бо вини не мають страху, хоча це і плюс, і мінус” – розповідає тренер.

Демонструвати свої таланти на гучних шоу Зоя Бучок не планує, а побачити, як вона літає під куполом альтанки на Острові Закоханих, можна. Шукати потрібно у вихідні, коли гарна погода.

За матеріалами 20 хвилин.

Джерело: RIA плюс