Оновлений інтер’єр Палацу князів Збаразьких отримав Гран-прі як кращий інтер’єр року

21 Липня 2017 21:03

Фото: Народне слово

Мабуть, кожен, хто відвідав останнім часом Збаразький замковий палац, був зачудований красою та неперевершеністю його внутрішнього вигляду, який змінився докорінно, до невпізнання. А попрацювали над цим чудовим перетворенням нашої перлини на лише працівники Національного заповідника «Замки Тернопілля», реставратори, а й місцеві архітектори із «Архітектурної майстерні» під керівництвом Юрія Вербовецького, за що отримали високу нагороду.

Напередодні свого професійного свята, у київському будинку архітектора їм вручили Гран-прі і першу премію щорічного Всеукраїнського Конкурсу Міжнародного Союзу Архітекторів і Національної спілки архітекторів України на кращий інтер’єр року «ІНТЕР’YEAR 2017» за проект «Інтер’єри Палацу князів Збаразьких XVII ст. в м. Збараж Тернопільської області».

– Приємно, – відзначив керівник проекту Юрій Вербовецький, – що вручали пам’ятну відзнаку такі поважні люди, як організатор конкурсу кандидат архітектури, доцент, лауреат Державної премії в галузі архітектури, завідувач кафедри інтер’єру Науково-навчального інституту аеропортів Національного авіаційного університету Олена Олійник та президент Національної спілки архітекторів України Володимир Гусаков. Ми пишаємось тим, що наш проект визнаний найкращим серед дванадцяти, які були представлені фахівцями з різних міст України. Проект створений не лише у співавторстві з архітектором Тетяною Грабар, дизайнером Сергієм Сірим, а й за підтримки багатьох інших людей, зокрема колег з «Архітектурної майстерні» Андрія Вербовецького, претендента на вступ до Національної спілки архітекторів Тетяни Онищук, Вікторії Боженко. Велику роль у перемозі проекту зіграли професійні фото Лесі Лупійчук, які високо оцінило журі конкурсу.

Фото: Народне слово