У Тернополі започаткували єдиний в своєму роді фестиваль гончарства

21 Липня 2017 10:03

Перший фестиваль гончарства “Не святі горшки ліплять” розпочався вчора у Тернополі. На нього з’їжджаються справжні фахівці давнього мистецтва. Майстри гончарі будуть просто неба працювати над своїми шедеврами. У четвер глядачі вже стали свідками спільної праці над скульптурою “Глек” у парку Топільче.

Організатор фестивалю “Гончарня Друка”. Подружжя Руслан Друк та Уляна Джигринюк сподіваються: “Перший фестиваль гончарів у Тернополі об’єднає професіоналів зі всієї України! Під час дійства будуть проходити конкурси майстерності гончарів, майстер-класи для охочих та ярмарок рукотворів, де можна буде придбати авторські роботи учасників фестивалю. А також під час свята майстри своєї справи виготовлять скульптуру-глека і в ніч з суботи на неділю будуть його випалювати. Такого вогняного шоу в нашому місті ще не було! Територія мистецтва радо Вас зустріне! Прийдіть, подивіться та надихніться ГонЧарами!”

До участі у фестивалі запросили гончарів з різних куточків України. Тернополяни познайомляться з творчісттю Сергія Івашківа – гончара з Червонограда, Юрія Яцюка- гончара з Староконстянтинова, Миколи Полякова – майстра з Нововолинська, Марії Полянко – з Ужгорода, Сергія Резникова – гончара зі Сло’вянська (зараз майструє у Нікополі), Виталія Махнева-Кондратюка – оптиміста-кераміста з Старкона, Наталії Кхананової з Києва (вона покаже, як трипільці працювали без гончарного кола),  з Артемом Присяжнюком – гончаром зі столиці, Василем Бардачевським – з с. Товсте Гусятинського району, Лесею Михайловою – гончаркою з Хмельницького, Дмитром Старковським – майстром з Києва, Юрком Данилишиним – гончаром з міста Лева, Уляною Андрійчук – натхненницею фестивалю, Віктором Дудко та Валерієм Ленартовичем – гончарами з Луцька, Миколою Величко – гончаром та фотографом зі Староконстянтинова, Віталієм Владковським – художником-керамістом з Івано-Франківська, Юрієм Іщуком – вчителем-гончаром з Тернополя, його свищики – це справжні шедеври, Русланом Друком – головою династії гончарів з Тернополя.

Фестиваль гончарства запрошує глиняно провести час!