Виставку картин у стилі “наївного примітивізму” можна побачити у Тернополі (відео)

22 Липня 2017 16:03

У Тернопільському обласному художньому музеї триває  персональна виставки художниці з Кременеччини Олени Поліщук. Експозиція більш ніж 90-а робіт під назвою «Вітражі душі» сповнена тепла та сонця, що пробиває крізь вітражі багатогранної душі авторки. Хоча тематика творів різноманітна: від натюрмортів, пейзажів, в тому числі і морських, до побутових сцен та навіть війни на Донбасі, об’єднані вони спільним почуттям краси світу та сили любові.

Роботи виконані олійними фарбами на полотні,  ДВП або тарілках у стилі «примітивізму» або наївного живопису. Художниця має професійну журналістську освіту, жила та працювала у Криму в с. Мар’янівка Красногвардійського району. Живопису навчилась самотужки, брала участь у багатьох виставках та пленерах. Тим не менше, саме такий її підхід до малювання приваблює глядача.

За всю свою творчу діяльність Олена Поліщук створила близько 1500 картин, що зберігаються  у музеях та приватних колекціях не лише в Україні, а й за кордоном. Її роботи знають у США, Німеччині, Білорусі та Росії.

Жінка зізнається, що високо оцінили її творчість у Криму  і навіть просили, щоб вона за жодні гроші свої картини не продавала. На першій персональній виставці у Будинку художника було виставлено 70 картин. На сьогодні  їх там  залишилось 10. Усі інші знайшли своїх нових власників.

Утім, авторка  не лише художниця, а й справжній митець слова, адже за фахом вона журналіст, пише вірші і навіть планує видати книгу.

Полотна Олени Поліщук навіюють ностальгію за дитинством і майже усі проникнуті любов’ю до Батьківщини.

Подивитися на «Вітражі душі» зможе кожен охочий, адже діятиме виставка до кінця липня.