Тернопільський єнот – зірка Інстаграму (фото, відео)

28 Липня 2017 19:03

18-річна господиня єнота Христина після навчання у Канаді та виходу на екрани українського серіалу “Київ вдень та вночі” загорілась ідеєю завести єнота. Втілити її бажання у реальність допомогла сестра та батько. 

– Під час навчання у Канаді я щодня бачила, як по тамтешніх вулицях бігають єноти, – розповідає дівчина. – Вони такі класні, пухнасті. І я задумалась над тим, щоб завести єнота вдома. А тоді ще якраз почали показувати телесеріал “Київ вдень та вночі” на одному з українських телеканалів. В одного з героїв серіалу був єнот Семен. Дівчина дуже захопилась цим серіалом. – Дивилась на того єнота і думала, що хочу, щоб такий самий ходив біля мого ліжка, – продовжує Христина. – У мене є молодша сестра і вона якраз минулого року переходила в шостий клас. Тато пообіцяв, що якщо вона отримає грамоту, то він купить все, що вона захоче.  Коли сестра Христини отримала грамоту і сказала, що хоче єнота, то чоловік до такого не був готовий.
Він думав може кросівки якісь, може ще щось, – пригадує дівчина. – Але точно не єнота. Але це я її підговорила, бо ж сама дуже хотіла таку тварину. Виконати свою обіцянку татові двох дівчаток таки довелось. І у сім’ї вдома оселився Семен. Як розповідає Христина, її мама дуже любить єнота. У серпні буде більше року, як його привезли з Києва.
– Взагалі єноти їдять все, каже дівчина, але Семен дуже вибагливий і перебірливий у їжі. Він їсть корм кота, який також живе з сімʼєю, горішки, перепелині яйця. Мʼяса не любить. А за вафлі він готовий на все. Ще йому купують легені, сушать і він їх хрумає як сухарики.
Усе, що робить Семен, Христина фотографує та знімає на відео і публікує у Instagram. Пости на сторінці Семена у Instagramі постійно переглядає 2160 читачів. Відео з твариною може назбирати 17 тисяч переглядів. Як розповідає Христина, “лайкають” єнота підписники з різних країн.
– Цю сторінку ми створили місяць тому, – каже дівчина. – В Instagrami є багато популярних єнотів. От ми вирішили, що наш буде одним з них. Він цікавий, веселий. Люди люблять дивитись його фото та відео. Cемен у нас — єнот полоскун. Він пере речі. Все, що попадає йому в лапи, він відразу несе прати у миску з водою.

Незабаром, додає Христина, єнота повезуть до ветеринара, але у Львів. Бо у Тернополі немає ветеринарів, які би займались єнотами.

Джерело: 20 хвилин