Все, що потрібно знати про безпечні подорожі, можна буде дізнатися завтра у Тернополі

29 Липня 2017 19:03

Фото з мережі інтернет

Щоб привернути увагу до проблеми торгівлі людьми 30 липня у Тернополі відбудеться акція «Подорожуй безпечно». До заходу долучаться експертні служби, освітяни, медики, соціальні працівники, правозахисники  та громадські діячі.

Мета акції – проінформувати населення Тернопільщини про проблему торгівлі людьми та як їй протидіяти. Також розповідатимуть про особливості безвізового режиму та безпечне працевлаштування за межами України.

Крім того, усі охочі зможуть на карті Європи скласти безпечний маршрут майбутньої подорожі та створити пакет мандрівника для перетину кордону.

Триватиме акція з 16:00 до 19:00 год. у парку ім. Т. Шевченка,

неподалік пристані міського катера.

Довідково:

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми, заявивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати захищати їхні права». За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами трудового рабства.

Акцію «Подорожуй безпечно», приурочену до Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми, організовує Тернопільська ГО «ТМЖК «Відродження нації» за сприяння Міністерства соціальної політики, представництва Міжнародної організації з міграції  в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) спільно з відділом сім’ї і молоді Тернопільської  ОДА та іншими суб’єктами,  які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Джерело: 0352