“Тернопіль потемки” – квест для шукачів пригод у нічному місті

31 Липня 2017 10:03

Фото: Тернополяни

Доки одні тернополяни готувалися до сну, інші безстрашні любителі нічних велопригод вже «окупували» територію біля фонтану в парку ім. Т.Шевченка, щоб позмагатися у квесті «Тернопіль потемки».

Для тернополян, які не бояться вночі приручати «залізного» коня та шукають пригод, представники ГО «Терен» організували 29 липня у парку ім. Т.Шевченка цікавий квест «Тернопіль потемки». Хоч захід більше стосувався велолюбителів, проте участь у квесті могли взяти і піші команди.

–   Усього ми зареєстрували 19 команд, у складі кожної із яких перебуває по дві людини.  Тобто можна казати, що сьогодні у квесті взяло участь від 40 до 45 осіб. О 20:00 годині ми зібралися та провели збірку людей по попередній реєстрації. Після офіційної реєстрації ми розповіли учасникам, що їх сьогодні чекає. О 21:00 годині стартувала перша команда, за нею через 1 хвилину вирушила наступна команда. Перед стартом кожна команда отримала карту, хвилину думала і одразу ж вирушала виконувати завдання, – поділився координатор заходу Михайло Онишків.

–   В рамках квесту було поставлено завдання для велосипедистів за 4 години назбирати якомога більше точок, «сфоткатися» біля тих точок та повернутися на фініш. Для піших учасників час виконання завдань ми скоротили удвічі. Якщо за 2 чи 4 години учасник не встигне повернутися на фініш, то, відповідно, результату не буде – повідомив  керівник квесту «Тернопіль потемки»  Павло Лотоцький.

Фото Тернополяни

Організатори зазначили, що охочим поблукати по нічному Тернополю потрібно було не тільки зареєструватися та заплатити вступний внесок, але й мати відповідне спорядження. Окрім справного велосипеду, шолому для велокоманд, міцного і зручного взуття для піших команд, кожен із учасників повинен був мати при собі ліхтар, цифрову фотокамеру чи телефон, які зможуть зробити фото в темряві читабельним.

–    Я прочитала про сьогоднішній «Тернопіль потемки» у «Фейсбуці», і подія ця мене дуже зацікавила. Звичайно, трохи лячно буде їхати вночі, шукати ці точки, проте коли вже фінішую, впевненості мені надасть те, що вночі таки можна їздити. Я взагалі люблю різні спортивно-розважальні заходи, тому нещодавно брала участь у червневому велопробізі. Зараз я помічаю, що людей на велосипедах у Тернополі набагато побільшало, і це мене дуже тішить. Впевнена, що завдяки залученню тернополян в цікаві спортивні заходи, плеканні загальної толерантності серед водіїв, у нас будуть культурні люди і серед водіїв, і серед пішоходів,  – поділилася 35-річна учасниця квесту Оксана Русин.

Пані Оксана дуже радіє, що багато охочих тернополян цього вечора зареєструвалося у квесті. Жінка запевняє, що велоспорт у Тернополі потрібно розвивати та пропагувати, аби до нього долучалося більше й більше тернополян.

Фото Тернополяни

Анна Семенків