На Тернопільщині вже зібрали заплановану частину врожаю

3 Серпня 2017 10:03

Фото з мережі інтернет

Агрохолдинг «МРІЯ» завершив обмолот озимого ріпаку із загальної площі 13,19 тис. га. Компанія зібрала 31 тис. тонн врожаю цієї культури, середня врожайність перевищила планову на 15% і склала 2,37 т/га. Зараз на полях Агрохолдингу триває збір озимої пшениці на площі 35,27 тис. га., розпочато обмолот ярого ячменю. На черзі – обмолот ярих ріпаку та пшениці, озимого жита. На жнивах «МРІЄЮ» одночасно задіяно понад 500 одиниць техніки: 108 комбайнів та 400 одиниць вантажного автотранспорту.

Перші проміжні підсумки збиральної кампанії підбив операційний директор «МРІЯ Агрохолдинг» Андрій Григоров: «Збиральна йде в плановому режимі, відповідно до агрономічних термінів. Паралельно готуємо ґрунт під осінню посівну кампанію, яка вже стартувала вчора з посіву озимого ріпаку. В цьому році ми робили ставку на оптимальну собівартість, а не на максимальну врожайність, і результатом задоволені. До активної фази осінніх польових робіт ми плануємо повністю покрити дефіцит в техніці і будемо рухатися в сторону інтенсифікації технології та підвищення врожайності».

До слова, Агрохолдинг «МРІЯ» Вже зібрав також озимий ячмінь і завершує збір гороху, площа яких була відносно невелика у загальній структурі.

 

Джерело: ТеНьюз