В Тернополі розробляють унікальну систему оплати проїзду в громадському транспорті

3 Серпня 2017 19:05

Фото з мережі інтернет

У Тернополі повністю змінять систему оплати за проїзд у громадському транспорті. У планах представників місцевої влади – автоматизована система оплати за диференційованим тарифом.  

Вартість проїзду у громадському транспорті залежатиме і від способу оплати. Найдешевше їздити стане за карткою містянина, дещо вищою буде ціна транспортної картки. Діятиме і готівкова оплата, але це вартуватиме пасажирам дорожче.

«Такої системи оплати за проїзд в Україні ще немає. Тернопіль стане першим містом із автоматизованою системою оплати проїзду. Варто сказати, що повністю ця система ще не розроблена. Поки що не знаємо, як  будуть контролювати оплату, а також потік людей у маршрутках. Наразі триває спеціальне навчання для водіїв, а також у розробці картки для різних категорій населення. Виходить найскладніше з квитками для пільгових категорій. Планується, щоб вони були персоніфікованими. Але загалом наразі відомо, що система запрацює у вересні», – відзначає директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків.

До слова, реформу оплати проїзду у громадському транспорті планували запровадити ще весною. Проте її реалізація виявилася складнішою, ніж здавалося на початку.