На Тернопільщині розпочалися загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

4 Серпня 2017 12:03

Фото з мережі інтернет

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягнення порушників до відповідальності, на Тернопільщині стартували загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

З 20 по 31 липня тривав підготовчий етап, а впродовж серпня правоохоронці відпрацьовуватимуть усе на практиці.

За словами начальника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Олександра Буняка, не всі іноземці, які проживають, навчаються та ведуть бізнес на території Тернопільської області, дотримуються законів. Тому оперативники роблять усе можливе, аби ці порушення мінімізувати.

– Етнічна злочинність є одним із чинників, які впливають на її загострення, насамперед у містах та районних центрах. Впродовж 6 місяців 2017 року на території Тернопільської області іноземні громадяни вчинили 3 кримінальних правопорушення.

У ході профілактичних заходів співробітники міграційної служби та правоохоронці перевірять місця значного скупчення іноземних громадян, а саме: на продуктових та речових ринках, у навчальних закладах, торгових майданчиках. Не оминуть готелі, залізничні вокзали, автостанції тощо. Усі порушники міграційного законодавства будуть притягнуті до відповідальності, а при необхідності – видворені за межі нашої держави.

Під час операції “Мігрант” більша увага звертатиметься на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, які ними керують. Посилиться контроль за особами, які здійснюють незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України автотранспортом.