Дипломи третьої благодійної літньої школи англійської мови отримали 29 її випускників

10 Серпня 2017 08:03

Фото: Релігійно-інформаційна служба України

Впродовж трьох тижнів в Музейно-меморіальному комплексі ім. Патріарха Йосифа Сліпого у Заздрості, на Тернопільщині, пройшла третя благодійна літня школа англійської мови. Проект, організатором та головним спонсором якого є Релігійне Товариство українців католиків «Свята Софія» США (ТСС А), ініційовано у 2015 році для дітей з родин учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт та семінаристів вищих духовних семінарій.

Весь цей час 29 учасників програми віком від 15 до 22 років з Харківської, Київської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Одеської та Дніпропетровської областей вивчали англійську мову на п’яти рівнях.

Лекції вели кваліфіковані викладачі-волонтери зі Сполучених Штатів Америки, Австрії та Бельгії. Учасники поглиблювали знання мови не лише на заняттях з граматики, розмовної мови, читання, розуміння на слух, майстерності писання, але й під час перегляду та обговорення кінофільмів, факультативних занять, караоке та класів з американської кухні, презентацій в рамках тижня англомовного світу.

Окрім традиційного способу навчання за підручником, інструктори використовували ігрові та мультимедійні методи із застосуванням новітніх технологій. Учасники програми мали нагоду спілкуватися живою англійською мовою, пізнати американську історію, культуру й традиції.

Організатори подбали й про духовний вимір: в програмі школи були щоденні молитви, вервиця, Хресна Дорога, Божественна Літургія англійською мовою, проща до Зарваницької Божої Матері. В рамках дозвілля молодь відвідала Львів, Чернівці та Тернопіль.

Учні складали письмовий та усний іспит з опрацьованого під час школи матеріалу,  отримали дипломи та подарунки від організаторів.

Директор школи І. Іванкович висловила сподівання, що час, проведений на батьківщині Патріарха Йосифа Сліпого, принесе учасникам школи видимі духовні та інтелектуальні плоди, а співпраця із Менор-коледжем (Філадельфія), сертифікати якого отримали учасники програми, продовжуватиметься і в майбутньому.