Міністерство культури перетворили на міністерство допомоги забудовникам

4 Вересня 2017 12:03

Фото: Медіаняня

На мітингу, що відбувся 1 вересня біля Міністерства культури, член конкурсної комісії, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко назвав Міністерство культури «Міністерством забудовників» і повідомив, що історія зі зривом конкурсу на посаду генерального директора Києво-Печерського заповідника тільки підтвердила той факт, що Міністерство  лобіює інтереси забудовників у центральних районах Києва, в тому числі і біля Лаври.

“За тією інформацією, що ми володіємо, – зазначив Микола Томенко, – очільники Міністерства культури отримали немалі кошти за те, щоб призначити керівником Заповідника людину, яка погодить будівництво у так званій буферній зоні, тобто на тій території, де будівництво заборонено. Оскільки нинішній директор Любомир Михайлина виступав проти такого будівництва, Міністерство зробило все, щоб зірвати конкурс і призначити людину, яка б діяла в інтересах забудовників”.

Нагадаємо, що напередодні голова конкурсної комісії Олександр Федоренко в прес-центрі «Укрінформу» повідомив про зрив другого засідання комісії з питань обрання директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Причиною зриву стала неявка членів комісії, які були призначені Міністерством культури.

Микола Томенко проінформував, що він, як член конкурсної комісії, переконав більшість подати до суду за незаконні дії Міністерства культури, а також звернутися до НАЗК про корупційні дії керівників міністерства, які взяли кошти за те, щоб призначити  людину, яка буде діяти в інтересах забудовників.

Фото: Рідна країна

“Так зване Міністерство культури, яке досі прикривається статусом Міністерством «від майданів», насправді сьогодні не має жодного відношення до культури, а тим більше до майданів, – зауважив Томенко. – Це Міністерство забудовників, які легалізують будівництва в центральних районах, і сьогодні взяли гроші від тих забудовників, які хочуть будуватись неподлік від Лаври”.

Він також зазначив, що нинішню комісію ніхто не розпускав і закликав журналістів та громадськість прийти на наступне засідання, яке відбудеться 4 вересня о 14.00.