У Тернополі відсвяткували 145-річчя від дня народження Соломії Крушельницької (відео)

25 Вересня 2017 08:03

Урочистості до 145-річчя від дня народження Соломії Крушельницької відбулися біля пам`ятника співачці у суботу, 23 вересня. Вшанувати пам`ять геніальної української оперної діви  прийшло чимало тернополян, вихованці Тернопільського музичного училища ім. Соломії Крушельницької, представники духовенства та влади. 

– Справді, важкий життєвий шлях у цієї непересічної людини, – каже директор Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької Лариса Римар. – Її жертовність та працелюбність заслуговують великої пошани. Ми легко можемо назвати її одною із найвидатніших постатей 20 століття. Вона сміло може стояти у одній шерензі із такими визначними жінками, як Анна Ярославна, Роксолана, Леся Українка, Олена Теліга. Життя Крушельницької – хороший взірець не тільки для молодого покоління, а для дорослих, для політиків, для тих людей, що змушені жити по світах. Після поминальної панахиди всечесний отець згадав добрими словами Соломію Крушельницьку. Він наголосив на тому, що співачка є прикладом для наслідування для молодої генерації.
– Крушельницька за всю свою творчу кар`єру не була байдужою на сцені ні на хвилину, – каже священик. – У неї був природний талант, який вона доповнювала наполегливою працею. Соломія могла за один вечір створити неперевершений образ селянки і вже через годину бути графинею. Вона могла 17 разів виконувати пісню на біс. А міський голова Тернополя Сергій Надал у своїй промові висловив глибоке переконання в тому, що серед сучасних дівчат обов`язково знайдеться ще одна Соломія.

Джерело: 20 хвилин