Тернополяни наповнять ринки світу замороженими ягодами

29 Вересня 2017 11:51

Фото з мережі інтернет

Українські землі не дарма вважаються найбільш родючими. Тут можна вирощувати все. Головне, щоб був стартовий капітал і господар з золотими руками. Після відкриття ринку ЄС для української сільгосппродукції, наші товари рікою потекли в країни Європи. Але поки, що їх небагато. Європейці, китайці, країни Африки можуть купувати більше, але для цього необхідно організувати створення необхідних доріг, створити склади, придбати транспорт, навчитися якісно перевозити товари.

Одним із таких заходів, який наблизить Україну до Європи є концентрація не на зернових культурах, а на плодово-ягідних. За ними майбутнє. Вони коштують дорожче, ніж картопля приміром, але вимагають більшої уваги та більшого очікування. Крім, цього такі культури складніше перевозити, адже їх термін придатності доба плюс мінус в залежності від виду рослини. Саме тому, як повідомляє Тернопіль з посиланням на аgravery.com, в селі Біла, що поряд з обласним центом відкрили сімейни розплідник плодово-ягідних культур та лінію заморозки. Для цього тут посадили 20 гектарів вишні і тепер працюватимуть на тому, що принесе населення. Власник, Володимир Плашенко, впевнений, така лінія заморозки обов’язково позитивно вплине на виробників. У першу чергу тому, що зніме перевантаження з ринку свіжої ягоди. Для виробників ягоди з’явиться альтернатива в збуті. Може, доведеться здавати трохи дешевше, ніж продавати на ринку, але це буде негайний і гарантований збут без обмеження обсягів.

Створення такого підприємства допоможе селянам. Адже тепер вони не будуть зобов’язані вирощувати лише картоплю чи кукурудзу. Вони знатимуть, що буде і попит на їхню вишню, малину, аґрус, смородина, полуниця. І вони точно її продадуть і у великих обсягах.

Тим більше, що лінія заморозки буде працювати цілодобово за попереднім бронюванням в онлайновій електронній черзі в мобільному додатку, з попередньою заявкою на обсяги і безготівкові автоматичні розрахунки в системі Приват-24. При такій логічній, гнучкій і раціональній організації у селян буде повний день на збір партії врожаю. І привезти її на заморозку вони зможуть і в темний час доби.

Отже, створення такого підприємства дає можливість людям отримувати більше прибутків від своїх земель, адже ціна плодово-ягідних культур в рази вища від картоплі, пшениці чи інших популярних на Тернопільщині рослин.

Джерело: Тernopil.eu