У вихідні на Тернопільщині знов розгулялася стихія

3 Липня 2017 14:33

Фото з мережі інтернет

За інформацією очевидців поблизу Губина, що на Тернопільщині,  Дністром прокотився смерч, повідомила  метеоролога Наталю Діденко.  “Щойно під час сплаву на Дністрі за 200 метрів від нас був нічогенький смерч. Шалена гроза з блискавками після нього була вже дрібницею. Всі живі і здорові, все врахували, у тому числі і теоретичні рекомендації”, – каже свідок природного явища Сергій Підмогильний.

1 липня сильні пориви вітру та дощі пройшли на Збаражчині. Зокрема в с. Чеснівський Раковець пошкоджено покрівлі чотирьох будівель у двох домогосподарствах та одну частково зруйновано (на господарську будівлю впало дерево). Загалом в селі вітром повалено близько 80 дерев. До ліквідації наслідків негоди залучали черговий караул четвертої Державної пожежно-рятувальної частини зі Збаража.

Фото: ДСНС

У Тернополі по вул. Тарнавського внаслідок пориву вітру частина крони дерева впала на мікроавтобус «Івеко». Рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення здійснили роботи по деблокуванню автомобіля. Машина не пошкоджена. А на вул. Збаразька черговий караул першої Державної пожежно-рятувальної частини працював над розчищенням від зламаних гілок частини тротуару. Внаслідок негоди ніхто з людей не постраждав.

Фото: ДСНС

Через зливу вулиці  Миру, Бандери, Микулинецька, Об’їзна виявилися підтопленими. Вулиця Мазепи  перетворилася на потужний гірський потік води та бруду.  Рух автотранспорту в місті був частково паралізований, а деякі автівки виходили з ладу просто посеред “рік”, що утворились.

Фото з мережі інтернет