У Тернополі діти для дітей поставили виставу англійською мовою

6 Липня 2017 10:02

Фото з мережі інтернет

30 червня в Українському Домі  “Перемога” відбулась прем’єра вистави Пригоди Тома Сойєра англійською мовою. Підготовка до вистави тривала 18 занять від березня по червень в ПК “Березіль” та УД “Перемога”.

Вистава була написана для 14 дійових осіб, серед яких задіяно 9 чоловічих ролей і 5 жіночих. Роль Марка Твена і директора школи була виконана юним тернопільським актором – Владиславом Супрунюком. Роль Бена Роджерса і дівчинки Сьюзан була втілена тендітною Софією Верхан. Загалом у виставі грали 12 юних акторів-поліглотів, а  двоє з них впоралися аж з двома ролями .

Тривала  вистава 30 хвилин і складалася з 12 сцен.  Оригінальні декорації та костюми вигадували спільними зусиллями учасники та викладачі.

Сценарій передбачив навіть  специфічну лексику часів Марка Твена ( приблизно 1835-1910). Дія вистави відбувається в маленькому селі на березі річки Міссісіпі. Вистава починалася зі спогадів Марка Твена, який вводив глядача в Америку 1840 років, в часи,коли не було радіо,телебачення, телефонів чи електрики, аеропланів та автомобілів.

“Пригоди Тома Соєра” були вперше опубліковані в 1876 році. Цю книгу і досі читають і вона залишається однією з найпопулярніших творів Марка Твена.

Фото з мережі інтернет